Select Page

Nu stiu daca stiti deja, dar daca nu va anunt eu! Materialele video sunt unul dintre cele mai importante unelte de marketing online.

O sa va dau trei motive pentru care nu mai trebuie sa stati pe ganduri in a implementa materialele video in campaniile voastre online!

1. Video-ul este ACCESIBIL! Acum, mai mult ca niciodata!

Așteptările și tehnologia au parcurs un drum lung în ultimii ani, ceea ce face ca video-urile online sa fie mai accesibile atât consumatorilor, cât și producătorilor de conținut. În primul rând, consumatorii au scăzut așteptările lor cu privire la calitatea producției video online. Și în al doilea rând, tehnologia s-a adaptat pentru a oferi alternative mai putin costisitoare pentru companiile care doresc să exploreze campaniile de  video marketing .

Perioada cand bugetele incepeau de la 3000 de euro pentru un clip au plecat de ceva vreme. Principalele progresele tehnologice care fac posibil acest lucru sunt:

  • Dispozitive de inregistrare si editare la preturi accesibile: Sunt sanse mari sa ai in buzunar un aparat care sa inregistreze la o rezolutie HD. Chiar si echipamentele profesionale au castigat mult teren in aceasta directie. Nu mai ai nevoie de bugete de peste 50.000 de euro pentru un kit de productie.
  • Canale de promovare si hosting: Daca acum cativa ani, pe langa un buget consistent pentru productie, mai aveai nevoie de un buget si mai consistent pentru distribuirea la tv, acum canalele online precum Youtube, Vimeo sau Facebook, ne permit sa distribuim video-urile noastre in mod gratuit. Si un lucru special la acest tip de promovare este ca putem sa targetam exact publicul nostru tinta si sa masuram rezultatele foarte exact

2. Retine atentia vizitatorului

In mediul online, sa retii atentia vizitatorului este un lucru foarte greu de obtinut. Noroc cu video-urile! Stiai ca 65% din cei care se uita la un video se uita la mai mult de 75% din material?  (poti sa citesti aici un studiu amanuntit)

3. Iti mareste ratele de conversie pentru campaniile tale online

  • Email – adaugand video in campaniile tale cresti de 3X numarul de Click-uri in cadrul mailului
  • Landing page – daca ai un video pe landing page poti creste conversia cu pana la 80%
  • Website – video-urile de pe pagina ta de web te propulseaza in rezultatele Google si mareste dramatic timpul petrecut pe site-ul tau
  • Social Media – video-urile in campaniile social media cresc de 10x posibilitatea ca vizitatorii sa interactioneze cu postarile tale

Acum, că ai înțeles că importanța video-urilor in marketing-ul digital este practic incontestabilă, probabil te intrebi ce trebuie să ști pentru a face video-uri care să producă impactul dorit. Trebuie sa raspundem la 3 intrebari:

Ce tip de continut voi realiza?

O sa fie educational sau de divertisment? O sa fie un material de prezentare sau unul exemplificativ?

Pentru cine facem videoul?

Daca te adresezi tuturor, nu o sa ai niciodata rezultate! Identifica care este publicul tau tinta si realizeaza video-ul special pentru ei

Si cea mai importanta intrebare! De ce le-ar păsa? De ce i-ar interesa sa se uite?

Ce este asa unic la materialul tau pentru ca ei sa se uite? Si ce crezi, sau cel putin speri ca ei vor gandi, simti, actiona dupa ce se uita la el?

 

Si acum te rog sa completezi o declaratie inlocuind parantezele de mai jos. Poti sa faci in privat acest lucru sau public intr-un comentariu la aceasta postare.

 

La (Numele Organizatiei),

vom realiza video-uri (adjectiv) pentru (descrie publicul tinta),

pentru ca ei sa (exact ce vrei sa faca ei) !

 

 

 

Salut! Sunt Gabriel Augustini si am inceput in 2008, din pasiune si – acum privind in urma – din nebunie, ceea ce inseamna AV Media Productions. Un an perfect pentru a dezvolta o afacere in media, nu? Entuziasmul, dedicarea, dar cel mai important, educatia, de care am beneficiat in acesti ani au contribuit la succesul AVM. In articolele mele veti gasi un mix din pasiunile mele: video, marketing, management, financiar si sport. O zi creativa va doresc!