Select Page

Salut!

Ai completat statement-ul din postarea anterioara? Il reiau si in aceasta postare, deoarece o sa incercam sa imbunatatim ceea ce ai scris.

La (Numele Organizatiei),

vom realiza video-uri (adjectiv) pentru (descrie publicul tinta),

pentru ca ei sa (exact ce vrei sa faca ei) !

 

Ma gandesc ca la prima paranteza te-ai descurcat sa completezi, dar la urmatoarele e posibil sa fii stat pe ganduri. O sa urmeze o serie de postari, in care o sa iti dau exemple de tip de continut video, ca apoi sa poti alege varianta care sa dea rezultate pentru tine.

Majoritatea firmelor cand incep sa foloseasca acest mijloc de comunicare, incep prin a realiza un video de prezentare al companiei. Nu e un pas gresit daca sunt constienti pentru cine il realizeaza si care e actiunea care trebuie sa o faca, cel care vizioneaza filmul, la sfarsit. Problema este ca in majoritatea cazurilor, se realizeaza un astfel de video pentru a fi folosit pe Youtube, Facebook, sau alte canale de social media, si nu este deloc targetat pentru un public bine definit. Mai mult de atat, el nu are un Call To Action, si actiunea care ne asteptam sa o faca, “cei interesati de serviciile noastre“,  este sa intre pe site-ul nostru. Continuarea povestii ar fi: Dupa ce e “lansat“, mai degraba postat, video-ul nostru de prezentare, il trimitem la prietenii si familia noastra, care ne lauda ce treaba buna facem si ce “profi” suntem… adunam 100 de view-uri in prima seara, ne entuziasmam, dupa care totul se opreste… nu se mai aduna view-uri, ne dam seama ca nu stim exact cati oameni au venit pe site-ul nostru din acest video, si cel mai trist, ne dam seama ca nu prea a produs nimic acest video, si abandonam aceast mijloc de comunicare…

Care ar trebuie sa fie statementul nostru in cazul unui video de prezentare?

La AV Media Productions,

vom realiza video de prezentare a companiei pentru cei care au manifestat interes pentru serviciile noastre ,

pentru ca ei sa castige incredere!

 

Video-ul de prezentare este recomandat sa fie folosit in procesul de vanzare. Este acel moment in care clientul stie ca are nevoie de produsul/serviciul tau, a intrat in contact cu firma ta, si are nevoie sa ii creasca nivelul de incredere in brand-ul tau. Cel mai important criteriu in decizia de cumparare este increderea, iar video-ul de prezentare te poate ajuta sa iei fata concurentilor tai. O data ce ai aflat aceste informatii, vei stii exact cum trebuie sa arate video-ul tau prezentare, cum trebuie sa fie adresarea, cum tratezi principalele temeri ale potentialului client, cum ii prezinti beneficiile si garantiile firmei tale, astfel incat el sa cumpere produsul sau serviciul tau.

Un astfel de video il folosim:

– intr-o intalnire de vanzare

– intr-un e-mail in care ii multumesti pentru interesul fata de produsul/serviciul tau si ii oferi informatii suplimentare

– pe un landing page (pagina de destinatie)

– pe pagina “despre noi” din site-ul tau

Este normal ca acest material sa il incarci si pe canalul tau de Youtube, pagina ta de Facebook, sau alte canale de social media, dar sa nu ai asteptari de conversie. Aici il folosesti pentru scopuri de SEO, deoarece motoarele de cautare ofera puncte in plus pentru site-urile care au conectate conturi de Youtube active.

 

In urmatoarea postare vom vorbi despre tipurile de video care trebuie sa le folosim in Social Media.

Toate cele bune si o zi creativa va doresc!

 

Salut! Sunt Gabriel Augustini si am inceput in 2008, din pasiune si – acum privind in urma – din nebunie, ceea ce inseamna AV Media Productions. Un an perfect pentru a dezvolta o afacere in media, nu? Entuziasmul, dedicarea, dar cel mai important, educatia, de care am beneficiat in acesti ani au contribuit la succesul AVM. In articolele mele veti gasi un mix din pasiunile mele: video, marketing, management, financiar si sport. O zi creativa va doresc!